Nowi ludzie w B&B Hotels

przez Think MICE

Grupa B&B Hotels przystępuje do realizacji nowo przyjętej strategii rozwojowej dla Polski. Jednym z jej elementów jest pozyskanie w ostatnich miesiącach do zespołu pięciu nowych ekspertów, posiadających doświadczenie w branży hotelarskiej i nieruchomości.

Hotel Bellotto ma nowych szefów kuchni

przez Think MICE

Pięciogwiazdkowy Hotel Bellotto w Warszawie ma nowych szefów kuchni. Z początkiem wakacji stanowisko szefa kuchni Focaccia Ristorante objął jej dotychczasowy zastępca Norbert Szymul, zaś nowym szefem kuchni Pałacowej została Ewa Wojdanowicz.

Jacek Szymanowicz nowym prezesem Geovita SA

przez Think MICE

Rada Nadzorcza spółki Geovita SA, należącej do Grupy Kapitałowej Polskiego Holdingu Hotelowego (PHH), powierzyła funkcję prezesa, dotychczasowemu członkowi zarządu, Jackowi Szymanowiczowi.

Nowy dyrektor regionalny IGHP w Małopolsce

przez Think MICE

Krzysztof Jędrocha, dyrektor hotelu Wyspiański w Krakowie, został powołany 2 lipca br. roku na stanowisko dyrektora regionalnego Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego (IGHP) w województwie małopolskim. 

Mariusz Paszkiel na czele Sheraton Sopot Hotel

przez Think MICE

Od 1 sierpnia br. dyrektorem generalnym Sheraton Sopot Hotel jest Mariusz Paszkiel. Zastąpił na tym stanowisku Catalinę Susan, która będzie zarządzać Marriott Hotel Al Forsan w Abu Dhabi (ZEA).

Zmiany w dziale gastronomii hotelu InterContinental Warszawa

przez Think MICE

Hotel InterContinental Warszawa wprowadził duże zmiany w swoim dziale gastronomii. Do zespołu dołączył Marcin Lachowicz, który obejmuje stanowisko kierownika działu gastronomii. Ponadto Grzegorz Krupa awansował na stanowisko szefa kuchni.