
Batida Catering z nowym szefem kuchni
Marzena Hajn objęła stanowisko szefa kuchni Batida Catering. Hajn od 23 lat związana jest z cateringiem i gastronomią.
Marzena Hajn objęła stanowisko szefa kuchni Batida Catering. Hajn od 23 lat związana jest z cateringiem i gastronomią.
Dorota Nidzgorska-Mazonik objęła funkcję dyrektor generalnej w czterogwiazdkowym Hotelu Arłamów. Jest odpowiedzialna za zarządzanie zespołem, jak również koordynowanie i nadzorowanie prac związanych z funkcjonowaniem hotelu oraz realizację jego celów biznesowych.
Grupa Accor nominowała Sabinę Bartyzel na stanowisko dyrektora operacyjnego w Europie Wschodniej. Jest teraz odpowiedzialna za działalność operacyjną hoteli Accor w szesnastu krajach oraz relacje z partnerami.
Agata Krzykowska została nową dyrektor generalną firmy Batida. Odpowiada za całość procesów w spółce – zarówno w cateringu, sprzedaży online przez e-sklep oraz w sieci butików.
Do zespołu El Padre na stanowisko creative dołączył Mike Kilinski. Jest odpowiedzialny za tworzenie koncepcji kreatywnych i oprawy eventów, działań promocyjnych i ambientowych, budowanie i tworzenie relacji z klientami oraz dostawcami.
Z początkiem sierpnia stanowisko dyrektora sprzedaży i marketingu w Hotelu Natura Mazur objął Marcin Fiuk.
W połowie września Bogusław Bokłak dołączył do zespołu NU Horizons. W ramach nowego projektu jest odpowiedzialny za przygotowywanie wyjazdów szytych na miarę dla klientów indywidualnych oraz dla grup.
Sebastiana Olma objął stanowisko executive head chefa (szefa kuchni) w Hotelu Pałac Mała Wieś. Odpowiada za rozwój restauracji „Stara Wozownia”, obiektów bankietowo-konferencyjnych „Nowa Oranżeria” oraz „Szklarnia”, a także cukierni „Herbaciarnia Pałacowa” i sekcji cateringowej.
Prezes Polskiej Organizacji Turystycznej (POT) Robert Andrzejczyk przez kolejne dwa lata będzie wiceprezesem European Travel Commission (ETC). Polak został wybrany jednogłośnie na drugą kadencję.