Fot. Materiały prasowe

Hilton Garden Inn Kraków Airport z nowym szefem kuchni

przez Think MICE

Dawid Grucel został nowym szefem kuchni restauracji L'atmosphere, mieszczącej się w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport.

Znany z pasji do kuchni międzynarodowej i zamiłowania do produktów regionalnych zastąpił na tym stanowisku Miłosza Kowalskiego.

Swoją karierę w gastronomii Dawid Grucel rozwijał w europejskich restauracjach hotelowych, m.in. sieci Radisson SAS. Później związał się z krakowską restauracją Zakładka, gdzie do współpracy zaprosił go jej właściciel Rafał Targosz. Przez ostatnie dwa lata pracował w restauracji Garden w hotelu Art&Garden Residence (lokal znalazł się w międzynarodowym przewodniku Gault&Millau Polska 2018). Otrzymał też zaproszenie do programu Masterchef Polska, gdzie przypadła mu rola konsultanta kulinarnego. Dawid Grucel jest również członkiem National Polish Culinary Team 2018. W swojej kuchni łączy różne europejskie wpływy. Kluczową rolę w jego kulinarnych eksperymentach odgrywają sezonowość i produkty regionalne.

Źródło: materiały prasowe, oprac. MK