
Nowy F&B manager w Hilton Garden Inn Kraków Airport
- przez Think MICE
Nowym kierownikiem działu gastronomii w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport został Michał Karczewski. Zastąpił na tym stanowisku Piotra Kocimskiego.
Karczewski nazywa siebie „dzieckiem krakowskiej gastronomii” – od niemal dekady związany jest z branżą, w której pierwsze kroki stawiał jako barman w Hard Candy (współpracował z Wojciechem Urbańskim, późniejszym mistrzem świata w stylu klasycznym barmańskim). Następnie pracował w Baroque, przez dwa lata był też szefem baru w Le Scandale na Kazimierzu. Wreszcie postanowił odejść od barmaństwa i w Zakładce Rafała Targosza stworzył autorską kartę alkoholi, zaś w Ed Red Adama Chrząstowskiego - unikalne koktajle kulinarne. Od grudnia 2016 r. jako assistant F&B manager w Hilton Garden Inn Kraków Airport był odpowiedzialny m.in. za zakupy, przygotowywanie wycen ofert handlowych, cateringów i imprez okolicznościowych. Teraz, jako F&B manager, zajmuje się m.in. zarządzaniem budżetem, kierowaniem pracą podległego mu zespołu czy negocjacjami umów handlowych z najważniejszymi kontrahentami.
Ukończył kurs II-ego stopnia Wine and Spirit Education Trust, brał też udział w licznych szkoleniach produktowych i został Brand Ambasadorem Grappa Marzadro.
Źródło: materiały prasowe, oprac. MK