
Awans w hotelu Polonia Palace w Warszawie
- przez Think MICE
Z początkiem maja Małgorzata Bryszewska objęła stanowisko kierowniczki działu gastronomii w warszawskim hotelu Polonia Palace.
Małgorzata Bryszewska jest związana ze stołecznym hotelem od 2009 roku. Przeszła całą ścieżkę w gastronomii – od kelnerki śniadaniowej, obsługi gości w restauracji, barze i podczas eventów, aż po kierowniczkę baru. Nadzorowała także otwarcie hotelu po pandemii. W nowej roli jest odpowiedzialna za kompleksowe, operacyjne zarządzanie gastronomią – współpracę z kuchnią, działami MICE sprzedaży, a także za nadzór nad standardami obsługi i tworzenie oferty kulinarnej hotelu.
Otwarty w 1913 roku w centrum Warszawy hotel Polonia Palace, posiada 206 pokoi i apartamentów, 10 sal na spotkania o różnym charakterze, zabytkową Salę Balową Ludwikowska oraz restaurację, bar i fitness. Zarządzany jest przez Hotele Warszawskie „Syrena”.
Źródło: materiały prasowe, oprac. IK