Fot. Materiały prasowe

Hotel Bellotto ma nowych szefów kuchni

przez Think MICE

Pięciogwiazdkowy Hotel Bellotto w Warszawie ma nowych szefów kuchni. Z początkiem wakacji stanowisko szefa kuchni Focaccia Ristorante objął jej dotychczasowy zastępca Norbert Szymul, zaś nowym szefem kuchni Pałacowej została Ewa Wojdanowicz.

Kucharze proponują menu oparte na oryginalnych produktach oraz ręcznie wyrabianych makaronach. Goście mogą skosztować m.in. śródziemnomorskich przystawek, mięs i owoców morza, makaronów oraz włoskich deserów.

Norbert Szymul dotychczas pełnił funkcję zastępcy szefa kuchni. Z hotelem Bellotto związany jest od 2021 roku. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w restauracjach Strefa, LIF, Wuw bar, Dzikie Pola czy Odkupienie Win. Według nowego szefa Focaccia Ristorante kuchnia ma być przyjemnością, musi być też być zdrowa, świeża i różnorodna. – Jestem pewny, że razem z moim fantastycznym zespołem stworzymy wiele niezapomnianych smaków i wyjątkowych chwil dla naszych gości – powiedział Norbert Szymul.

Nowym szefem kuchni Pałacowej (cateringowej) została z kolei Ewa Wojdanowicz. Z Belotto związana od 2020 roku. Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w warszawskim hotelu Sheraton, restauracji Belvedere czy w Brytyjsko-Polskiej Akademii High School. W kuchni lubi eksperymentować i zdawać się na swoją intuicję, która skłania ją do poszukiwania nowych połączeń, pozwalających odkrywać wyraziste kompozycje smakowe. – Gotowanie to moja pasja od najmłodszych lat, wciąż odkrywam nowe smaki, dlatego w przygotowaniu posiłków stawiam na kreatywność i zmysłowość, która jest szczególnie ważna w organizacji wydarzeń – powiedziała Ewa Wojdanowicz.

Źródło: materiały prasowe, oprac. MK