
Nowy dyrektor gastronomii w InterContinental Warszawa
- przez Think MICE
Z wyróżnionego jako Five-Star Forbes property – Cap Juluca, a Belmond Hotel na Wyspach Kanaryjskich do Warszawy – Maciej Dudzik został mianowany nowym dyrektorem gastronomii w stołecznym InterContinentalu.
Maciej Dudzik rozpoczął swoją karierę hotelarską w The Ritz-Carlton w Irlandii, gdzie na początku odpowiadał za projekt zmian w restauracji Gordona Ramsay. W czasie prawie pięciu lat pracy dla The Ritz-Carlton Hotel Company L.L.C. Dudzik odpowiadał m.in. za renowację i re-launch restauracji i barów, a w 2013 r. objął funkcję kierownika gastronomii w The Ritz-Carlton w Niemczech. W 2014 r. przeniósł się do Kanady, aby zarządzać restauracją Toca w The Ritz-Carlton Toronto, we współpracy z Oliverem Glowig uznanym szefem kuchni z dwiema gwiazdkami Michelin.
Powrót do Irlandii w 2015 roku wiązał się dla Macieja z nowym projektem, renowacji i ponownego otwarcia restauracji oraz przestrzeni bankietowej w hotelu The Westbury, który należy do Leading Hotels of the World. Po dwóch latach Maciej Dudzik wrócił do The Ritz-Carlton, tym razem na Bliski Wschód (Bahrain), gdzie zarządzał 13 restauracjami i barami oraz przestrzenią bankietową na ponad 2 tys. osób.
Kolejne wyzwanie czekało na go w Puerto Rico w Dorado Beach, a Ritz-Carlton Reserve Hotel, gdzie wraz z zespołem był odpowiedzialny za otwarcie hotelu po renowacji spowodowanej huraganem w 2018 r. Hotel dziś jest w światowej czołówce i został wyróżniony: Five-Star Forbes, AAA Five Diamond Award, Conde Nast Traveler as #1 Top 50 Resorts in the Caribbien i 14 The best Resorts in the World.
Źródło: materiały prasowe, oprac. IK