
Kamil Kubiak nowym szefem kuchni Vienna House Andel’s Lodz
- przez Think MICE
Do zespołu Vienna House dołączył Kamil Kubiak, który objął stanowisko szefa kuchni w hotelu Vienna House Andel’s Lodz. Kubiak specjalizuje się w kuchni fusion i molekularnej. Jest też trenerem kulinarnym.
Kamil Kubiak swoje pierwsze kroki w branży gastronomicznej stawiał jeszcze w czasie nauki w szkole kulinarnej. Swoją przygodę z hotelarstwem rozpoczął właśnie w Vienna House Andel’s Lodz w roku 2010, gdzie pracował przez trzy lata jako kucharz. Następnie został szefem kuchni w Novotel Łódź Centrum oraz hotelu Tabaco. W 2018 r. przeniósł się do Warszawy do nowo otwartego Four Point by Sheraton, gdzie spędził kolejne trzy lata. Teraz postanowił powrócić do Vienna House i przejął stery od Mirosława Jabłońskiego.
– Możliwość powrotu po dziewięciu latach do Vienna House bardzo mnie ucieszyła. Vienna House ma niesamowitą energię i daje dużo możliwości rozwoju. Zarządzanie gastronomią w tak dużym obiekcie biznesowo-konferencyjnym, jakim jest Vienna House Andel’s Lodz, to duże wyzwanie, ale jednocześnie niesamowita perspektywa – powiedział Kamil Kubiak, który odpowiada za wszystkie punkty gastronomiczne w hotelu: restaurację Delight, Oscar’s Bar, skyFLY Bar oraz gastronomię w centrum konferencyjnym.
Kamil Kubiak jest wszechstronnym szefem kuchni, specjalizującym się w kuchni fusion, nowoczesnej i molekularnej. Nieustannie się kształci i doskonali swoje umiejętności. Dzięki zdobytej przez lata wiedzy pełni również rolę trenera kulinarnego. Gotował dla wielu znanych osób, m.in. przygotowywał prywatny lunch we Włoszech dla papieża Franciszka. Z powodzeniem brał udział w wielu konkursach i prestiżowych wydarzeniach.
Źródło: materiały prasowe, oprac. IK