DoubleTree by Hilton Łódź z nowym dyrektorem generalnym
- przez Think MICE
Z początkiem marca br. funkcję dyrektora generalnego hotelu DoubleTree by Hilton Łódź objął Dominik Chrapek.
Dominik Chrapek z łódzkim hotelem związany jest od ponad sześciu lat. Do zespołu DoubleTree by Hilton Łódź dołączył pół roku przed jego oficjalnym uruchomieniem, od samego początku organizując pracę działu gastronomii. Od stycznia 2013 r. do końca lutego 2019 r., pełnił funkcję dyrektora gastronomii, od grudnia 2018 r. jest też wiceprezesem zarządu spółki Film Hotel, zarządzającej tym obiektem. Na stanowisku dyrektora generalnego zastąpił Sławomira Nowaka, który po sześciu latach rozstał się z firmą.
W branży hotelarskiej Dominik Chrapek działa od ponad 20 lat. Bezpośrednio przed przejściem do DoubleTree by Hilton Łódź pracował w dziale sprzedaży Hoteli Warszawskich „Syrena”. W latach 2010 – 2012 był kierownikiem gastronomii w Grand Hotel Rzeszów, w latach 2004 – 2010 piastował kolejne funkcje w hotelu Polonia Palace w Warszawie, dochodząc ostatecznie do stanowiska zastępcy kierownika gastronomii. Pierwsze kroki w hotelarstwie stawiał w sieci Sheraton, a następnie w Accor Hotels, gdzie w latach 2000-2002 zarządzał recepcją w hotelu ibis Warszawa Centrum.
DoubleTree by Hilton Łódź został otwarty w lipcu 2013 r. Położony w centrum miasta, składa się z 200 pokoi, restauracji Four Colors, Golden Baru oraz strefy Spa & Health Club zlokalizowanej na 10. piętrze. Hotel oddaje do dyspozycji gości biznesowych pięć tys. mkw. powierzchni konferencyjnej i wystawienniczej, w tym cztery zrewitalizowane hale kongresowo-koncertowe oraz 13 sal konferencyjnych.
Źródło: materiały prasowe, oprac. MK