Fot. Materiały prasowe

20. urodziny Radisson Collection Hotel, Warszawa

przez Think MICE

Perły i Diamenty – pod takim hasłem świętowano 20. urodziny Radisson Collection Hotel, Warszawa. W zorganizowanym w pierwszej połowie września evencie wzięli udział partnerzy biznesowi, przyjaciele oraz goście tego obiektu.

Od samego początku na zaproszonych gości czekał czerwony dywan oraz szampan. Następnie celebracja przeniosła się do sali balowej, gdzie przywitali wszystkich dyrektor generalny hotelu – Marco Eichhorn oraz Maciek Miazek, wiceprezydent Radisson Hotel Group na Polskę. Wieczór umilała muzyka na żywo – na scenie wystąpili: zespół Snatched Music Project, Burleska Show oraz gwiazda wieczoru Ania Wyszkoni, która wykonała swoje największe przeboje. Dużo emocji zapewnił też DJ, który zadbał o zabawę do białego rana. Dodatkowo ważny punkt uroczystości stanowiła charytatywna zbiórka na rzecz fundacji non-profit „Piękne Anioły”. Jej celem statutowym jest wsparcie finansowe dla gorzej sytuowanych dzieci. Ostateczna kwota, którą udało się zebrać podczas całego wydarzenia i przekazać na rzecz Fundacji wyniosła 20 tys. zł.







O doznania smakowe tego wieczoru zadbał szef kuchni – Krzysztof Bogucki, który wraz ze swoim zespołem zabrał zgromadzonych gości w kulinarną podróż. Bufety, specjalnie przygotowane na tę okazję przystawki, sałatki, desery oraz dania główne takie jak: grillowany filet z łososia oraz polędwica Black Angus w sosie truflowym czy serwowane na lodzie ostrygi pokazały możliwości hotelowej kuchni. Głównymi atrakcjami kulinarnymi okazały się jednak stacje gotowania na żywo, w tym przede wszystkim stacja sushi (która podczas całego wieczoru zaserwowała ponad 500 rolek sushi) oraz stacja z makaronami i parmezanem, na której przygotowywano na żywo m.in. truflowe spaghetti.

– W ten sposób, chcieliśmy podziękować zaproszonym gościom, przyjaciołom oraz partnerom za wkład włożony w sukces hotelu w ciągu ostatnich dwóch dekad. Była to również świetna okazja, aby zaprezentować całkowicie odnowione wnętrza hotelu, w tym nowo otwarty Executive Lounge oraz spotkać się po raz pierwszy po trudnym okresie pandemii – powiedział Marco Eichhorn.





Historia Radisson Collection Hotel, Warszawa rozpoczęła się 2 września 2002 r. Tego dnia, przy ulicy Grzybowskiej 24 pierwszych gości przyjął Radisson SAS Centrum Warszawa. Po 17 lat działalności, obiekt zmienił swoją nazwę na Radisson Collection Hotel, Warszawa. Zmianie nazwy towarzyszyła trwająca pięć miesięcy renowacja. Hotel był zamknięty, a w tym czasie odnowionych zostało 281 pokoi i 28 apartamentów, lobby oraz recepcja. Remont przeszły również restauracje, które przyjęły całkowicie nową, inspirowaną lokalnie koncepcję oraz nowe nazwy – zaczerpnięte ze języka esperanto. Mowa o restauracji śniadaniowej Tago (w tłumaczeniu „dzień”) oraz restauracji a la carte The Spot.

W kolejnych etapach gruntownie zmodernizowano też sale konferencyjne, Executive Lounge oraz dwupiętrowe centrum fitness z basenem, saunami oraz salami masażu. Wszystko to sprawiło, że Radisson Collection Hotel, Warszawa stał się flagowym hotelem sieci Radisson w Europe. To także jedyny hotel tej marki w Polsce.

Źródło: materiały prasowe, oprac. MK